Småplock
 

2009-02-20 Orkar inte sitta vid datorn hemma för att uppdatera, men förhoppningsvis får jag snart en blogg som kan uppdateras regelbundet när jag är på jobbet...
Nu är vi i alla fall nyss hemkomna efter 4 timmar i skogen med både spår, uppletande och promenad med 5 hundar.
Jag började med att lägga Tellus spår medan jag väntade på att Maria skulle komma dit. När jag har gått ungefär halva spåret kommer en polisheikopter och börjar cirkulera över mig. När jag närmade mig slutet och var på väg mot bilen så förföljde helikoptern mig på bara några meters håll, det var ett öronbedövande ljud. Väl framme vid bilen så försvann helikoptern tack och lov. Senare visade det sig att det knappt två timmar tidigare hade varit ett brutalt bankrån i Nynäshamn, så polisen trodde nog att min bil kunde vara en flyktbil... De letade efter bl a en volvo.
Vi la resten av spåren och gjorde en uppletandekorridor.
Solex fick börja och han gjorde som vanligt - rusade runt som en galning ett par minuter innan han kopplade på sin fantastiska nos och hittade båda sakerna jag hade lagt ut.
Tellus, den lille token, tog efter storebror och rusade hej vilt en stund innan han började leta (Det kan ju ha att göra med att det var 7 månader sen han körde uppletande.) sen hittade han det första av tre föremål, det andra hittade han men fattade inte riktigt att han skulle ta det (det är inte så ofta han har haft plastlock), det tredje orkade han inte riktigt med.
Assa fick nån typ av hjärnsläpp, men hittade vanten efter en god stund och mycket hjälp. Kaster och Scarlet var jätteduktiga och rusade raka vägen ut och hämtade vanten.
Solex spårade precis lika bra som vanligt, böj på bakbenen så man får ett riktigt bra tag och kan dra matte genom skogen.... Han blev överlycklig när han hittade korvburken på slutet.
Tellus fick ett ganska långt spår med mycket klurigheter. Han hade lite svårt i vinklarna, så nu blir det vinkel-träning ett par gånger framöver. I övrigt gick det som på räls.

Assa fick ett jättelångt svårt spår, men klarade det klart över förväntan, hon såg ut som om hon aldrig har gjort annat. Till och med när Maria sa att hon var fel så jobbade hon och hittade en pinne! Hur var det med att lita på hunden????
Scarlet fick ett jättkort spår, men det räckte åt gammeltanten, och det gick bra.
Kasper fick ett alldeles för kort och lätt spår och dessutom tyckte han att det var ganska onödigt att det låg en massa saker i spåret. Han vill bara fortsätta spåra.

På tisdag är nästa spår. Ellinore och Maria åker ut och lägger spår så kommer jag dit med hundarna till färdiga spår när jag har slutat jobba...

Men före det har vi agilityträning. Vi tränar i ridhus varje söndag och jag tycker att Tellus börjar bli riktigt snabb nu. Han förvånar mig ofta med det nu. Vad det än gäller så är han både snabbara och mer lättbelönad, han hugger efter godiset till exempel. Han har blivit superpigg.

Annars har det hänt så mycket, men jag ska bara berätta om ett par saker till.
Idun blev opererad i november efter att Ellinore hade hittat en juvertumör på henne. Hon fick ett 48 cm långt sår som blödde hur mycket som helst. Det var en jobbig tid, men Idun skötte sig så himla bra, jag trodde hon skulle bli supervild när hon inte fick göra nåt, men hon fann sig i situationen. Nu har vi troligtvis hittat en ny tumör i andra raden, men på veterinärens inrådan ska vi avvakta till sommarlovet med operation om den inte börjar växa mycket.

Det andra som har hänt är betydligt roligare - klubben har fått en tävlingssatsningsgrupp (TSG) som ska jobba stenhårt för att få fram fler tävlingsekipage i klubben. Deras arbete är precis i startgroparna, men det de har gjort hittills har varit jättebra. Redan nu har vår lilla klubb ca 50 tävlingsekipage och det tycker jag är bra, men det är klart att det kan bli bättre.

 

 

2008-08-02 Nu har vi varit på årets kennelläger. Det har varit sååå bra.
Vi samlades kl 17 på måndagkvällen och hade en allmän presentation. Och blev indelade i grupper.
Tellus och jag skulle spåra med Lisa Eriksson på förmiddagarna och träna lydnad med Nancy Nilsson på eftermiddagarna.
Idun och Ellinore skulle spåra med Anna Jansson på eftermiddagarna och träna lydnad med Eva Ivarsson på förmiddagarna.
Hur skulle vi ordna det med transporter till spårskogen för Ellinore? Det visade sig att Marie med Texas inte hade nån bil, men körkort, så hon och Ellinore fick ta min bil. Tack, snälla Marie!
Cinnamon och Birgitta körde förmiddagssök med Anna Jansson och eftermiddagslydnad med Eva Ivarsson
.
Cinnamon och Birgitta fick tälta eftersom Cinnamon hade den dåliga smaken att börja löpa dagarna innan lägret, det var nog inte helt kul första natten när det regnade och åskade som bara den.
NancyLisa

På tisdag morgon blev det att gå upp redan 6.15 eftersom frukost serveras kl 6.30-7.15. Upp och stappla ner till matsalen där det var dukat och fint. Vädret från gårdagen var som bortblåst och det var strålande sol och 30 grder varmt nästan från start.
När vi var mätta (Jag var 158 cm lång) gick vi upp och gav hundarna frukost och rastade dem. Kl 8.00 var det samling i grupperna.
När vi kom ut i skogen gick vi igenom allas önskemål och svagheter.
Jag sa att Tellus är en ganska lugn och sansad herre som är duktig på att spåra, men ibland glömmer vad han håller på med. Och då spårar han inte alls.
Vi fick lägga varsitt spår på max 300 meter.
När det var våran tur och jag selade på Tellus och släppte ut honom i spåret flög han som en kanonkula..... Han spårade bra, men lite väl flaxigt för mig.

På eftermiddagens lydnadspass tittade vi på att jag tappar Tellus vid fotgåendet. Nancy tyckte att jag ska springa ifrån honom när han släpper. Och det verkade som om han köpte det bra.

Onsdag morgon och morgonrutinen upprepades.
Ut i spårskogen där Tellus och hans syster Yatzy skulle få spåra ett parallellspår. Vi la varsitt appellspår, Tellus spår utanför Yatzys eftersom han spårar lite snabbare. Vi hade ca 20 meter mellan spåren.
Ingen av hundarna hade några problem med det. Trots att Tellus spår korsade vårna promenadstig från morgonen och sen gick paralellt med den i närmre 100 meter för att korsa igen.
Vi passade också på att köra uppletande, det har vi bara gjort en eller två ggr sen förra årets läger. Tellus fick 4 saker utan min lukt utlagda. Skickade ut honom första vändan och han får upp vittringen efter bara en kort stund och kom direkt in med föremålet. Likadant de andra två skicken, så jag nöjde mig där.

Eftermiddagen ägnades åt lite tempoökning på lilleman. Jag sprang och gömde mig bakom ett hus och Nancy höll i halsbandet. Det visste jag ju sen tidigare att han får fart av, men Nancy tyckte att vi ska försöka göra så ganska ofta.

Kvällsaktiviteten var en officiell lydnadstävling och jag hade förmånen att få vara både tävlingssekreterare och skrivare till domaren (Tomas Ivarsson). Vann gjorde Yatzy och fick sin LP1- titel. Fina 172.5 poäng fick de.

 

På torsdagmorgonen var jag ganska trött efter första nattens riktig sömn. Och min gamla huvudvärk kom tillbka, men jag var med och led hela förmiddagen.
Erica med "utbölingen" Spader la ett jätteroligt spår på 500-600 meter till Tellus, han fick en apport ungefär på mitten och ett slut. Efter en liten miss med tiden på utgången av vissa spår bestämde jag att Tellus kunde få gå sist, så de mindre spårvana hundarna skulle få kortare liggtider i värmen. Tellus spår låg i över 2 timmar i strålande sol och över 30 graders värme, men han klarade det mycket bra.

Eftermiddagspasset fick bli lugnt för min del, vi provade på vittringsapportering som vi bara har gjort en gång tidigare, då han tog rätt pinne varje gång. Därför blev jag faktiskt riktigt glad att han tog fel redan första gången nu så jag kunde få hjälp. (Solex har ju alltid gjort precis rätt när nån ska hjälpa mig med nåt där vi har problem.) Vi la ut en hög pinnar och några godisbitar, och förstås "min" pinne. Tellus gjorde nästan efter regelboken och åt korv tills han hittade min pinne och kom med den till mig. Ska fortsätta träna det hemma.
När vi var klara gick jag upp till husvagnen och la mig en timme så huvudvärken försvann.

På kvällen visade Tina och Sabine från Danmark hur rallylydnad går till. Alla som ville fick pova på. Ellinore vågade inte först, så jag tog Idun och försökte få med henne, det var inte det lättaste, men efter mycket skratt kom vi runt banan. Senare provade jag med Tellus och det var desto lättare.... Ellinore vågade sig ut och testa med Idun och det var lättare för henne med Idun förstås (jag hade ju visat Idun hur det skulle gå till....)


Bra kontakt med matte fast Tina står och pratar danska bakom.

 

Fredagspasset i skogen var lika bra som tidigare. erica la ett nytt spår till Tellus, den här gången med massor av klurigheter som en 8, hon hoppade åt sidan, en spetsvinkel och ett stort fält med zick-zackgående. Där hon hade gått zick-zack fick han lite problem, men jobbade självständigt tills han hittade spåret igen, han gav inte upp ett dugg. En av apporterna var ett mjukisleksaksben som var fastknutet i ett träd och gissa om han såg förvånad ut när han märkte att den satt fast! Han klarade att reda ut hela spåret som i dag bara hade ca 20-30 minuters liggtid.

På eftermiddagen skulle vi gå till en annan instruktör, men eftersom det inte passar mig att rycka till i kopplet ett par ggr innan varje start och vändning och halt så var jag inte så nöjd. Tellus for ju inte illa av det, men jag tror att det inte funkar i längden eftersom jag inte gillar metoden. Kan förvisso ta till det nån gång ibland.

Fredagkvällen var veckans taco-fest med prisutdelning till årets bästa kennelhundar och lotteri med massor av priser. Ellinore och jag köpte massor av lotter, men vann inte så mycket.

Lördag morgon och veckans sista dag.SOVMORGON! En hel timme... Alla som ville fick gå ett stafettspår, det blev 4 hundar. När spåret var utlagt såg vi en karl som kom gående med sin hund mitt i vårat spår, så vi bestämde att Tellus skulle få börja spåra, om han misslykades så gjorde det ju ingenting. Han missade första apporten, men hittade andra, och då fick Yatzy ta över, hon spårade fint till tredje apporten och lämnade över till Tina och Katie som var lite trött efter att ha spårat bra hela veckan, men hon hittade en apport och lämnade över till Tellus halvbror Boss och matte Annika. Boss hade spårat nästan hela vägen och fortsatte bra, men jag har för mig att han missade en apport, men tog nästa. Sen var det Tellus tur igen och han var väl inte helt bra, men klarade uppgiften. Yatzy spårade mellan två apporter igen, men skulle få vila sen. Katie stod över, hon var för trött. Boss kom till ca 15 meter före sista apporten, sen kroknade han fullständigt och Tellus fick ta över, som tur var hade Erica lagt en skogspinne efter slutet eftersom Tellus missade slutapporten, men hittade skogspinnen. Sen var alla hundarna jättetrötta.

Det är hårt att spåra i Marmaskogarna.....

Lydnadspasset var också en timme kortare eftersom det var gemensamt fika och avslutning kl 16.
Vi hoppade in i Evas lydnadsgrupp och fick fler tips på fria följet. Någon ska ta tag i Tellus koppel och ta bort honom från mig när han sackar. Vi får spela lite på hans separationsångest....
Fick också tips på en jättekul träningsmetod för bakdelskontroll. Framtassarna ska ställas upp på en pall och hunden ska gå runt med bakbenen. Åt höger klarar Tellus det galant, det är svårare att få honom att fatta att han kan gå åt andra hållet också.
Eftersom Birgitta var med i den gruppen fick jag ju se dem träna också, nu jäklar Birgitta, nu är det träning varje dag! Cinnamon är ju jätteduktig.

Hoppas på samma spårgrupp nästa år med samma instruktör, tror det kan vara bra med nån som redan från början vet vad det är för hundar och förare, hur långt man har kommit sen sist och så. Våran spårgrupp var bara så bra sammansatt. Och det var jättekul att få vara med och se Lena och Yatzy hela veckan.

Gunilla och Vince i väntan på spårning.

 

Delar av spårgruppen.

 

 

2008-07-13 I helgen har vår klubb haft den välbesökta och mycket trevliga lydnadstävlingen SKÄRGÅRDSCUPEN för andra året i rad. Med över 200 anmälningar så måste det räknas som en av landets största lydnadstävlingar va?

Det har i alla fall varit mycket roligt att vara där. Tyvärr missade jag finalerna eftersom jag var tvungen att åka hem till hundarna som hade varit ensamma hela dagen.
Jag har varit tävlingssekreterare i klass 1 och det har gått väldigt bra för många av ettorna. Det var roligt att se.
Nästa år kommer en ny chans för alla som inte var med i år.
Eftersom jag var upptagen där och Ellinore var i Västerås och ställde ut Gullan i lördags så fick min pappa och Barbro åka till Finspång och ställa ut Tellus för den domaren som gav honom ett CERT för ett par år sen. Och tänk, det gick nästan lika bra den här gången, han fick CK och inte ett ljud om att han saknar en tand, tänk så olika det kan vara.

Om en vecka ska vi på Gemdales/Mironiks årliga läger och jag längtar verkligen dit. Det ska bli så roligt. Måste träna ordentligt nu så kan klara tvåan i höst. Har två tävlingar som vi tänkte starta på. en i augusti och en i september så får vi se hur det går då.


 

 

 

2008-06-23 Förvisso gamla nyheter nu, men onsdagen den 18/6 klarade Solex och Idun anlagsklassen i viltspår.
Idun har blodspårat några gånger, men inte så väldigt många gånger. Solex däremot har nästan inte tränat alls. Och han spårade som en gud. 3 gånger såg jag att han var av spåret, men det var inte mycket alls, domaren hade bara sett ett ställe. Han till och med markerade ett par gamla rådjursben som låg i spåret, han som normalt inte ens markerar leksaker i ett spår. Slutklöven gick han över och jag trodde inte intresset var så stort för den, så domaren sa att jag skulle visa honom, men när jag kallade tillbaka honom så hittade han klöven själv och till slut försökte han stjäla den från domaren när vi gick från spåret.
Får se om vi kanske testar på ett öppet spår sen också. Solex tyckte uppenbart att det var mycket kul.

 

 

 

2008-05-15 Här har det inte hänt så mycket senaste tiden, åtminstone inte på hemsidan. Annat har det varit på hemmafronten.

Vi har blivit med en hund till - Ellinore har fått en egen hund, Idunvallens Frigg, i dagligt tal Idun. Hennes uppfödare som sparade henne ur sin första kull gav Ellinore förtroendet att överta Idun. Till hösten ska de börja hundsportgymnasium tillsammans. Var vet vi inte riktigt ännu, eftersom det inte är klart med betygen än.

Tellus började halta i början på året och vi har vilat i omgångar, men han blev aldrig helt bra. Till slut röntgades han och vi upptäckte ett mycket litet diskbråck och eventuellt lite srtros i bogen. Ytterligare vila, den här gången total vila, han fick inte ens gå i trappan. Han fick rimadyl i 14 dagar och nu verkar det som om han är helt bra. Långa promenader går bra och han har fått börja springa lös kortare stunder när vi är ute ensamma.

Vi har flyttat också så nu kan hundarna ligga ute i trädgården och njuta, och den som njuter mest är Solex som står innaför altandörren och piper så fort vi vaknar och sen går det inte att få in honom förrän det är läggdags. Fler än en gång har man fått gå runt och hämta honom bakvägen för att få med honom på promenader...

 

 

2007-11-07 Så blev Solex utmanad av Chili.

Solex! Kom hit och skriv nu!

-Okej, jag kommer.

Jag är världens bästa på att veta om den som går i trappuppgången bor här eller inte. De som bor härfår gå som de vill (Och Ritva, för hon ger mig godis) de andra skäller jag på, som brevbärarn eller trappstäderskan.

När matte är med mig i skogen så rymmer jag gärna, men inte när husse är med. Ibland gömmer jag mig bara för matte och tittar på henne när hon letar efter mig...

Egentligen tycker jag att det ärganska mysigt att ligga i mattes säng, men om hon rör på sig så går jag därifrån. Jag är livrädd för att nån ska råka peta till mig med foten.

Jag har blivit påflugen av andra hundar 9 ggr, men jag har aldrig slagits. Det tycker matte är jättebra har hon sagt. Jag går ihop med alla hundar, men tycker inte om att ha nån bakom mig.

När jag var liten så var jag rädd för karlar, jag hade en ganska taskig uppväxt, så ett tag fick jag matte att hälsa på och prata med alla karlar vi mötte, vissa fick hon till och med ta i hand.... Gissa om jag hade roligt åt det?

Jag tycker inte om när det är rörigt hemma, då mår jag dåligt, så när husse och matte ska flytta så har de lovat att jag ska få vara hos morfar (och min favvokompis Rita och hennes lillasyster Emmi)

Nu ska 6 st till bli utmanade och det är inte lätt.... De flesta av mina kompisar har inga hemsidor, vi får se hur många jag kan hitta.
Jag får börja med Freja
Kaxen
Eros
Medusa
Freyja
Fler kommer jag inte på just nu.

 

 

 

2007-11-05 Tellus har blivit utmanad av Diva

REGLER FÖR UTMANINGEN

Varje utmanad hund ska skriva sex konstiga/underliga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för utmaningen på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista över deras namn. Efter att det är gjort skriver man en kommentar i den utmanade hundens Gästbok/blogg, så att de kan kika in på utmanarens hemsida, för att få mera information.

Så jag lämnar över tangentbordet till Tellus.

* Jag är väldigt mattig, om min matte förvinner så blir jag jätteorolig. En gång sprang jag runt halva Ösmo för att matte hade gömt sig för mig. Så nu har jag stenkoll på matte!

* Jag vägrar äta godis när mattes kompis Nettan försöker ge mig. Det finns vissa andra som jag inte heller tänker ta nåt från, Birger tex, åtminstone om hans hund Bamse är i närheten, för då törs jag inte gå dit. Och det ger nästa punkt på toklistan.

* Ibland har det hänt att jag har slagits med nån hund, tex Bamse, han försökte leka med min matte och hoppade på henne, då blev jag arg och talade om att han var ful, så nu törs jag inte gå nära honom. Likadant med Dexter som bor granne med oss. Han la en tass på min rygg när han var i slyngelåldern, jag talade om att jag inte gillade det, då la han hakan på ryggen på mig och då blev jag jättearg, för så beter man sig inte. Och nu törs jag knappt titta på honom.

* Jag delar huvudkudde med matte på nätterna.

* När nån har gjort sig illa och har plåster på sig så ska jag försöka slicka bort det, allra värst är jag när nån har nageltrång och har lagt på massa alsolsprit, det ska bara slickas bort...

* Katter är det läskigaste som finns! Jag hatar verkligen katter. Cinnamon har två katter och det är jätteläskigt
att hälsa på där. Om Gustav sitter på golvet i hallen så vet jag inte hur jag ska ta mig till ytterdörren. Allra värst är Nalle, "farmor och farfars" katt. Han fräste åt mig en gång.

Nu till 6 andra som ska få svara på det här då!
1. Idun
2. Cinnamon (får låna min hemsida)
3. Hedda
4. Rasmus
5. Naomi
6. Wilma

 

 

*****************************************************************************

2007-09-07 Nu har Ellinore åkt i väg för att hämta Marion, i kväll bär det av till Uppsala och collieutställningen som är i morgon.
Det ska bli så roligt att träffa massa colliesar igen. Det är ju inte så ofta vi ser såna häromkring. Tur att vi har fått börja träna med Helena och Hedda, och kul att Hanna tog Ånni med sig hit och tävlade lydnad. Välkomna åter!
Ellinore har dessutom dragit på sig en envis förkylning och var till läkaren i dag, det visade sig att hon hade kraftig öroninflammation på båda öronen.
Hoppas hon orkar med utställningarna ordentligt ändå.

 

*****************************************************************************

 

2007-09-03 Cissi (Tripora) har utmanat mig i sin blogg. Jag ska visst skriva 4 hemsidor/bloggar som inspirerar mig. Det var inte lätt faktiskt... Så jag får göra ett försök. De blir i sin tur utmanade. Cissi stal en av mina inspirationskällor, Marie med Charlie och Diva.

Angelica med Allan och Echo. De har inspirerat mig mycket både med spår och agility.

Taru med Rasmus. Ni är också en stor inspirationskälla, att orka få ihop hundträning med små barn och dessutom jobba!

Maria med flock. Samma där - få ihop barn och hundträning och ni gör det dessutom sååå bra! Viloka tävlingsframgångar ni har haft i år, det ärmånga timmars träning där! Deeutom är bloggen vansinnigt rolig att läsa.

Tina med Katie och Robin. Där har vi mycketpositvi hundträning, det man kan lära en hund, det kan Tina lära dem. Hon är otroligt duktig och inspirerande.

Det här var 4 inspirerande hundmänniskor, jag har ett gäng inspirerande handarbetssidor i favoritmappen på jobbet också.... Men här handlar det ju mest om hundar. Egentligen skulle jag vilja ta upp många fler, men det får bli en annan gång.

 

**************************************************************************

 

20/8-07 Jaha, så var vi hemkomna från ännu en utställningsresa. Gullan löpte och ställde upp sig för pojkarna, det var liiiite jobbigt i vår lilla husvagn, men vi klarade det ganska bra. Tellus var sååå duktig.
Det gick väldigt bra för oss allihop, men kanske allra bäst för Cinnamon.
Tellus fick 1:a-pris båda dagarna. Och det var väldigt kul efter alla tvåor vi har fått ett tag nu.
Gullan (med Ellinore) blev BIR-veteran båda dagarna, en dag med CK och en dag med HP. Första dagen klarade hon dessutom första gallringen i BIS-finalen och det är lika ovanligt på staffar som på kortisar.
Cinnamon fick en tvåa första dagen, men förändrades på nåt drastiskt vis under natten och fick CK andra dagen, det var hennes första och matte Birgitta var jättestolt.
Ellinore har tävlat juniorhandling igen och det var spännande, läs mer på juniorhandlingsidan.

Vi åkte hem med 14 rosetter tillsammans! Roligast var när vi hade satt upp alla rosetter i fönstret på husvagnen och så satt Solex innanför.

Här är lite bilder på hundarna med deras rosetter, vi glömde förstås kameran och fick ta kort på kvällen när vi kom hem

Gullan, Cinnamon & Tellus
CinnamonTellus

Gullan

 

*****************************************************************************

 

14/8-07 I dag har vi varit och träffat Tellus halvsyster Ånni. De fann varandra direkt.

Ånni var en jättetrevlig tjej med en lika trevlig matte, hoppas att vi ses snart igen, Hanna.
Hanna och Ånni skall tävla i morgon, men de visade lite träning ändå, mycket fint såg det ut.

Vi träffade också Marion med matte Irmelin, tack för fikat och en trevlig pratstund, Marion är en jätteduktig hund, hoppas att träningen går bra framöver. Vi ses inför utställningen igen. Tack för förtroendet.Här är Hanna med Ånni och Ellinore med Tellus och Marion.

 

*****************************************************************************

 

10/8-07 Vilka hundar jag har!!! I dag var vi ute och körde ett uppletande, vilket vi inte har tränat på ett helt år! Vi gjorde en ruta på ca 10*50 meter. Tellus fick börja. Trodde inte han skulle fatta vad han skulle göra på en gång, men han sprang direkt ut och hämtade första föremålet. Skickade igen och han sprang ut och letade, men hittade inte på en gång utan kom tillbaka in, belöning och husse gick ut och bollade med ett av föremålen. Direkt ut och hämta det.
Solex sprang runt som en yr höna först, men när han väl slog på näsan så hämtade han 3 föremål på kort tid.
Under tiden fick Tellus vila för att sen hämta två saker igen. Det gick också jättebra.

 

*****************************************************************************

 

3/8-2007 Har ju glömt att tacka alla som hjälpte oss så mycket på agilityn på collieSM, utan er hjälp hade vi aldrig klarat oss till finalen.

 

*****************************************************************************

 

20/5-2007 Ett stort grattis till farfars matte Gunnel Hallström med collieflickan Tootsie som blev BIS 3 i Katrineholm igår.
Tootsie

 

Och ett stort grattis till Cinnamon som fick HP och blev BIM i Katrineholm i dag på den inofficiella uställningen.
Cinnamon

 

 

Och stackars Tellus fick nöja sig med ett andra pris. (Mer om det på hans utställningssida).
Kan det bero på att han beter sig så här före han skall in i ringen.

Kolla vi leker som vanligt Jag är en fin kille som har tråkigt innan utställningen.
Kvällen före utställning. 10min innan han skall in i ringen......
Klicka på bilden för att se filmen.

 

 

*****************************************************************************

 

17/5-2007 I morgon drar vi i väg till Katrineholms brukshundklubb för att ställa ut Tellus och hans kompis Cinnamon.
Men före det ska Tellus och jag i väg och lägga ett långt skogsspår... Första spåret sen tävlingen, nu ska här tränas lååånga skogsspår i stället för tråkiga fältspår. Ann-Sophie och barnen kommer givetvis med till skogen så jag kan få lägga ett långt spår till Mascot och förhoppningsvis även till Xtra.

 

 

*****************************************************************************

 

24/4-2007 Titta vad jag kan, jag kan härma en långhårscollie, tyvärr bara till hälften, va bra va.

Tellus långhårig

 

 

*******************************************************************************************

 

20/11-2006 Tänkte bara visa hur mysigt vi har i skogen när vi spårar. Det här är spårkompisen Ann-Sophie och hennes glada goa pojkar Julius (i pulkan) och Theodor (på armen) Pojkarna är så duktiga på att vara med i skogen,det är mycket sällan de är gnälliga.

Fortare mamma det går för långsamt.

 

 

När det var kanelbullens dag för nån månad sen så åkte vi hem till oss efter spåringen och bakade bullar, så här roligt hade Tellus:

Usch va dammigt det är här under bordet.

 

 

*******************************************************************************************

27/10-2006 Lång tid har det gått sen jag uppdaterade sist, men det har ju varit (och är fortfarande) svampsäsong. Långa promenader i skogen har det blivit, vissa dagar har Tellus sprungit lös och farit runt i skogen i 6 timmar. Och inte är han särskilt trött för det...

 

 

*******************************************************************************************

 

25/9-2006 Här har det hänt litegrann igen. Solex har gjort sin sista lydnadstävling och kan nu titulera sig pensionär. Tellus är utställd sista gången i unghundsklass. Dessutom har Tellus och jag precis börjat en tävlingslydnadskurs. Vi hade inträdesprov i går.

 

 

*******************************************************************************************

 

15/8-2006 Semestern är snart slut. Vi är hemma på visit i nästan en vecka innan vi åker på utställningarna i Nyköping och Norrköping igen.

Hittills har det varit riktigt bra på semestern, det enda vi kunde ha önskat var att vädret skulle ha varit lite bättre på utställningen i Ronneby. Så här såg vår husvagnsparkering ut när vi åkte därifrån 17.30 på kvällen. (Före det gick det inte att gå ut och veva upp stödbenen om man inte ville bli dränkt) Vår parkeringsplats är markerad med blått kryss. Blöt husvagns parkering.

 

 

Ibland tror man inte sina ögon. När vi var på väg till Ronneby så stannade vi över natten på en parkering vid Lindö naturreservat. Ganska sent på kvällen kommer två damer förbi med en korthårscollie...... En rikitgt trevlig herre på 9 år.Det visade sig att han var systerson till Wilma som är Tellus farmors mor. Hans matte hade på alla dessa år aldrig träffat en annan kortis. Så hon blev minst lika förvånad som jag blev. Vi passade förstås på att fota honom.

Kolla en släkting.

 

 

Vi har också hunnit med att besöka Ölands djurpark. Självklart var hundarna med. Tellus passade på att försöka ta sig in till Tapirerna, och det var inte helt svårt för honom att komma åt elstängslet med sin långa vackra näsa. Han ångrade ganska rejält att han försökte våldgästa, för aj vad det gjorde ont. Det tog närmre 5 minuter innan han avreagerade helt på stängslet. Men efter det gick det bra att vara där.

Vi passade även på att besöka Ismantorps borg på Öland, det är ett av mina favvoställen.

Regalskeppet Kronan har fått ett eget museum i Kalmar och det var jättefint.

En och annan vårdcentral har också fått besök av oss eftersom Ellinore fick ett ordentligt nageltrång på ena storstån, det var så illa så vi var tvungna att operera det. Det gjorde de på Nybro vårdcentral. Trots att hon sen fick gå på kryckor när vi skulle gå en bit så kunde hon ställa ut Tellus två gånger. Dessutom har hon varit med på juniorhandling och barn med hund. Även Jennyfer var med på barn med hund i Kalmar. Tellus och Jennyfer kom på 4:e plats och Ellinore kom 3:a med en malletik som heter Lycka.

 

 

*******************************************************************************************

 

1/8-06 Så var man hemma efter en otroligt rolig, lärorik och inspirerande lägervecka. Vi samlades och delade upp lydnadsgrupperna på måndagkvällen. På tisdagen och onsdagen tränade vi lydnad med Eva Ivarsson som instruktör. Tellus lärde sig att backa och så tränade vi vidare på fria följet som vi har lite problem med. Tror att det kommer att lösa sig nu, men jag har lovat hundarna lite semester en dag nu....

Torsdagen till lördagen var det spår som gällde, där hade vi Tellus pappas matte, Ulrika, som instruktör. Vi jobbade mest på att få upp farten lite på Tellus. Bl.a. så provade vi att Ulrika lekte med hans leksak och sprang iväg, då hade han ordentligt drag ut. En annan rolig grej vi provade var paralellspår. Inger och jag gick ca 10-15 meter från varandra och la varsitt spår som korsade varandra. Tellus skulle gå spåret som Inger la och hennes hund Selma skulle spåra mig. Det var samma sak där, Tellus hade bra fart ut och struntade fullständigt i att jag hade korsat spåret han gick.

Angelica la ett jätteroligt spår till Solex och upptäckte att han lyfter nosen ett par dm när han går av spåret. Tack för det Angelica, äntligen vet jag hur jag ska läsa honom.

Jag la också ett par roliga spår till några av de andra hundarna. Schäfern Carro och hennes matte Eva-Lotta fick ett spår som gick kors och tvärs, över stock och sten, flera varv runt ett träd och massor av spetsvinklar över en glänta. Det var första gången Carro spårade ett sånt spår och det gjorde hon mycket bra, Jag var riktigt imponerad av henne.

Även Charlie (Tellus pappa) fick ett spår där vi skulle se hur mycket Ulrika litade på honom. Jag gick in på höger sida av grusvägen och gick som ett appellspår och droppade två apporter. Sen korsade jag vägen och la ett appellspår på andra sidan också och där gick spåret även över några sandbankar och det var lite klurigt, men Charlie löste det bra.

Izor och Louise fick ett förföljesespår som tyvärr blev lite för svårt, Izor hittade nåt roligare att spåra än mig. Så vi la ett kortare spår med synretning till honom och det gick jättebra. Dagen efter skickades matte Louise ut i skogen och Ulrika spårade med Izor och då gick det undan....

Vi har även tränat lite uppletande och det gick jättebra med både Solex och Tellus.

På fredagkvällen hade vi Tacokväll med lotteri. Jag tog lotter för 100 kr och vann en tygbur som blir perfekt att ha på utställningarna i sommar. Jag vann också en leksak till hundarna och en karta klistermärken till barnen och så fick jag ett memoryspel som jag gav till Ulrika och Tomas son Oscar för han är så gullig.

Bilder från lägret är utlagda och efter semestern kommer även några filmer från träningen att läggas ut. Nu ska jag packa om husvagnen och sticka på utställningsresa...... Resultaten lägger jag ut när vi kommer hem om några veckor. Ha det bra så länge.

 

 

*****************************************************************************************

 

24/7-06 Å vad skönt, snart lägger sig lugnet i hemmet när Matte och hundarna far iväg på läger i en helvecka. Det är bra om de får fint och bra väder nu när de skall bo i en tattartermos ute på en åker tillsammans med en massa andra som har tattartermosar. Hoppas att maten och kursen är bra så att alla blir glada efteråt.

 

 

******************************************************************************************

19/7-06 Allt är tyvärr inte roligt. I dag dog min favoritvalp, lilla Shane. Han slutade äta och skrek mest hela tiden berättade Nettan. Hoppas resten av kullen klarar sig bra nu. Men de andra ser väldigt pigga och fina ut.

Visst händer det en del saker som får en att skratta också. Jag skickade ett mail till en djur/nöjespark och frågade om hundarna fick följa med in i nöjesparken om man inte var i djurparken. Svaret kom i går: Hundar i koppel som uppför sig är välkomna i hela parken. Vilken tur, för mina koppel uppför sig utmärkt...... Hoppas att hundarna får följa med då.

 

 

******************************************************************************************

Den 16/7 -06, föddes Idunvallen's 3'e kull. Tyvärr så jobbade jag så jag kunde inte vara med under valpningen. Första valpen kom vid 14:30, 18:40 så kom den 8'e valpen men värkarna fortsatte och vid 22:30 ringde Nettan och bad mig åka med till "Bagis" för att en valp satt fast, det visade sig att en mycket stor pojke satt fast, tyvärr levde han inte, men efter värkstimulerande medel lyckades Freja föda fram honom själv.

Alla valpar och mamma Freja mår bra.