Tellus aKTIVITET
2007-09-03 Vi har börjat agilitykurs steg 2 nu. Första gången var jättekul, tror resten av tiden kommer att bli lika kul också. Tyvärr har Tellus haft lite tok med sitt ena framben. Kanske är det bara matte som är nojig, men han lyfter benet när han står stilla efter nån timmes promenad. Halva kursen gick bra, sen lyfte han tassen när han stog framför ett hinder och väntade. Eftersom vi skulle tävla lydnad några dagar senare valde jag att låta honom vila resten av kvällen.
I morgon är nästa kurs och jag hoppas på att få klartecken från veterinären att gå då. Annars blir det nog Idun som får följa med och leka Tellus.
 

2007-07-30 Precis hemkommen från Mironik's/Gemdales årliga lägervecka, som avslutades med Collie SM. På lägret började vi lära in krypet. Vi har ju även haft en del problem med spåret men instruktören Thomas Ivarsson tyckte inte att det var något större problem han tycker att Tellus spårar riktigt bra och att han behöver lite utmaningar blandat med motivation. Största problemet med Tellus är belöningarna men jag tror att vi börjar få kläm på det nu. På Collie SM så hade vi anmält oss till en inofficiell Agilitytävling, Trots att Tellus var fruktansvärt trött efter en hel veckas läger så gick han in på plan och ställde upp för sin matte, vi klarade oss utan diskning i agility klassen och tog oss till final, men då hade Tellus kroknat fullständigt och fick sin 3'e vägran och diskade sig på slalomen.

 

2007-04-10 Tellus och matte börjar agilitykurs. Första gången var matte ordentligt sjuk, så jag orkade helt enkelt inte engagera mig jättemycket, men andra kursdagen var vi fit for fight, både Tellus och jag. Vid ett par tillfällen fick jag ordentlig fart på Tellus. Han verkar älska det där med att springa över balansbommen. Även tunneln är en favorit, men det visste jag ju sen tidigare. Nu är det ju så att agility är inte nån av mina favoritsporter, men om det är det Tellus vill göra, så får jag väl gilla läget. Jag ska i alla fall ge järnet på den kursen och sen anmäla till en 2:a också. Och visst gav jag järnet andra dagen, nu, två dagar senare har jag sån träningsvärk i benen så jag knappt kan röra mig, men det var det värt.

 

2006-09-25 Tellus och jag gör inträdesprov till tävlingslydnadskurs. Det är vissa moment man ska klara för att få vara med.
Ligg stanna kvar Föraren 10 meter ifrån och hunden ligger kvar i 1 min. Där fick vi välja om vi ville lägga i grupp eller enskilt. Vi valde grupp och det var tre till som gjorde. Tellus blev godkänd. (precis som de andra)
Tillgänglighet - tandvisning. Det klarar Tellus galant. Och blir godkänd.
Linförighet. Han blir godkänd, med kommentaren lite okoncentrerad.
Sitt stanna kvar. Godkänd
Inkallning från sittandet. Godkänd med kommentaren ingången ej färdig.

Helheten sa att vi behöver öka engagemanget från hunden. Så jag har fått i läxa att skriva upp precis allt han gör på en vecka. Det är väldigt intressant.

 

Våren 2006 gick vi en tredagars kurs för Kent och Niina Svartberg.
Ännu ett projekt som de gulliga uppfödarna Monica och Yvonne har ordnat.
Sista veckan i juli, när Tellus var 9 månader ordnade Tellus uppfödare Yvonne på kennel Gemdales och Monica som har kennel Mironik´s det årliga lägret för sina valpköpare.
Dit kom även två av Tellus syskon. Ollie och Yatzy.
 
Sen blev det en appellkurs vid 10 månaders ålder.
Det var jättekul. Vi lärde oss mycket, framförallt jag.
 
Vi började med en grundkurs när Tellus var 5-6 månader.
 
Några ggr hoppade vi in i fortsättningskursen istället då de hade kurs samtidigt och vi tyckte att deras övningar passade oss lite bättre.